Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oppositie wil vergadering over gezondheidszorg

Oppositie wil vergadering over gezondheidszorg

19/01/2018 10:06 - Van onze redactie

Oppositie wil vergadering over gezondheidszorg

 

PARAMARIBO - Zeven oppositionele parlementariërs hebben DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons donderdag gevraagd om “zo spoedig mogelijk” een openbare vergadering uit te schrijven over de “crisis in de gezondheidszorg en hoe de gevolgen voor de samenleving opgevangen zullen worden”.

In het schrijven wordt gewag gemaakt van de brief van zes ziekenhuisdirecteuren aan vicepresident Ashwin Adhin over de "erg alarmerende situatie" in de gezondheidszorg. Onderstreept is onder meer dat de patiëntenzorg in ernstig gevaar is met alle mogelijke fatale gevolgen. Ook zijn de financiële achterstanden bij zowel het SZF als andere leveranciers "ernstig" aan het oplopen, zonder dat duidelijke oplossingen in zicht zijn.

De vergadering is aangevraagd door Mahinder Jogi, Krishna Mathoera en Djoties Jaggernath (VHP), Carl Breeveld (DOE), Diana Pokie en Dinotha Vorswijk (Abop) en Patricia Etnel (NPS). Eerder op de dag had de VHP een spoeddebat geëist over de "precaire situatie ziekenhuis en gezondheidszorg".

"De brandbrief van de ziekenhuisdirecties maakt nog eens duidelijk dat de gezondheidszorg niet meer kan worden gegarandeerd en dat sluiting van ziekenhuizen of afdelingen te verwachten is", aldus de VHP. De partij vindt dit onacceptabel tegenover patiënten en gezondheidswerkers. "De regering heeft de plicht dit onmiddellijk op te lossen en achterstallige betalingen te voldoen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina