Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Serratia-bacterie in AZP kost zes baby's het leven

Serratia-bacterie in AZP kost zes baby's het leven

19/01/2018 17:02 - Aidy Pinas-Agodeba

AZP-directeur Claudia Marica-Redan en microbioloog Ed IJzerman.

AZP-directeur Claudia Marica-Redan en microbioloog Ed IJzerman. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Uit onderzoek is gebleken dat zes vroeggeboren baby's als gevolg van een besmetting met de serratia-bacterie zijn overleden op de Neonatale Intensive Care Unit van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De baby's overleefden een bloedvergiftiging als gevolg van de besmetting niet. Dit maakte de directie vrijdagmiddag bekend tijdens een persconferentie.

In de eerste twee weken van januari stierven zeven baby's, waarvan zes besmet waren. Zo blijkt uit het onderzoek. Eerder was gemeld dat het om acht ging. Op dit moment liggen er nog zeven besmette kinderen op de afdeling. Twee mogen indien hun toestand hetzelfde blijft of verder verbetert over twee dagen naar huis, terwijl een kindje het goed maakt maar toch nog heel erg ziek is.

Volgens Ed Ijzerman, microbioloog, is er iets misgegaan bij de bereiding van medicatie. Dit wordt verder onderzocht. Volgende week zal samen met vertegenwoordigera van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) opnieuw gekeken worden naar de onderzoeksresultaten. Het ziekenhuis heeft diverse maatregelen getroffen om verdere verspreidig van de bacterie te voorkomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina