Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Specialisten in loondienst nemen lost niets op'

'Specialisten in loondienst nemen lost probleem niet op'

19/01/2018 00:03 - Aidy Pinas-Agodeba

De voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), Pieter Voigt.

De voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), Pieter Voigt. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - “Ik geloof niet dat het in loondienst nemen van specialisten de oplossing is om de financiële crisis in de zorg op te lossen. Als men denkt dat het probleem is ontstaan omdat het geld besteed wordt aan de salarissen van artsen dan is dat een verkeerde voorstelling van zaken”, stelt de voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), Pieter Voigt.

Hij onderstreept dat de medici in ieder geval niet tegen een dergelijke maatregel zijn. De voorwaarden zullen volgens hem een rol spelen. Voigt denkt dat door dit systeem de zorg juist duurder zal worden. Zaken zoals secundaire voorwaarden en pensioen zullen voor deze groep betaald moeten worden en dat zal de onkosten alleen maar omhoog stuwen.

"Ïk denk dat men onvoldoende kennis heeft van de financiering in de zorg. Ook al zouden de specialisten op dit moment nul ontvangen van de Stichting Staatsziekenfonds is de zorg niet gered. We weten dat men het probleem graag in de schoenen van specialisten wil schuiven, maar er moet worden nagegaan hoeveel er gemiddeld betaald wordt aan artsen en specialisten en hoeveel naar de ziekenhuizen gaat." Hij betreurt het dat ook de minister van Volksgezondheid een verkeerd beeld schept van de feitelijke situatie. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina