Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dodson: ‘Skalians ruimen kwikresten op’

Dodson: ‘Skalians ruimen kwikresten op’

20/01/2018 14:48

NH-minister Regillio Dodson ontkent dat de skalians die gezien zijn op het stuwmeer, werkzaamheden verrichten.

NH-minister Regillio Dodson ontkent dat de skalians die gezien zijn op het stuwmeer, werkzaamheden verrichten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen meldt zaterdag via het NII dat de skalians in het stuwmeer geen werkzaamheden uitvoeren zoals beweerd wordt, maar de kwikresten opruimen. De minister reageert hiermee op berichtgeving dat er weer skalians actief zijn op het stuwmeer.

"Ze zijn het meer niet aan het vervuilen, ze ruimen integendeel de kwikresten op", weerlegt de minister eerdere berichtgeving. De bewindsman zegt dat de vier skalians vanaf december op vier verschillende locaties in het stuwmeergebied het kwik aan het zuigen zijn uit het water.

Door het zuigen en verwerken van de kwik laat de skalian vuil water achter. Dit hoeft geen probleem te zijn aangezien het water zichzelf weer reinigt. De groene kleur van het water is volgens de bewindsman niet het gevolg van de werkzaamheden van de skalian, maar van algen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina