Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement voelt zich overgeslagen

Jeugdparlement voelt zich overgeslagen

23/01/2018 18:46 - Merredith Bruce

Het Nationaal Jeugdparlement voelt zich nog altijd niet serieus genomen door de regering.

Het Nationaal Jeugdparlement voelt zich nog altijd niet serieus genomen door de regering. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Het Nationaal Jeugdparlement voelt zich genoodzaakt om weer een brief te schrijven naar de vicepresident (vp), met het verzoek om betrokken te worden bij regeringsgesprekken over het onderwijs en andere zaken die met jongeren te maken hebben. Er was eind december al een brief daarover naar hem gestuurd maar die is niet beantwoord.

Op de openbare vergadering zaterdag hebben enkele jeugdparlementariërs om duidelijkheid gevraagd aan voorzitter Kelvin Koniki. Het onderwerp werd aangesneden door ondervoorzitter Dinesh Parag. De andere leden ondersteunden zijn oproep voor een herinneringsschrijven. Koniki legde nog eens uit wat de aanleiding is geweest voor de eerste brief.

Hij verwees naar het staatsbesluit over het jeugdparlement. Daarin staat dat de regering een beleid dient te ontwikkelen waarin jeugdigen optimaal de gelegenheid krijgen hun mening te geven en gehoord worden bij zaken die hen aangaan. Afschriften zijn verstuurd naar de president, de minister van Sport- en Jeugdzaken en de voorzitter en ondervoorzitter van De Nationale Assemblee. "Het is zoveel ogen gepasseerd en geen reactie. Dat is minder."

Emanuel Sanvisi denkt niet dat het verzoek aan de vp en andere instanties veel soelaas zal bieden, omdat het jeugdparlement slechts een inspraakorgaan is en geen uitvoeringsbevoegdheid heeft. "We moeten eerst een bepaalde status hebben als wij serieus genomen willen worden door de regering." Daarvoor zal het staatsbesluit veranderd moeten worden.

Majenka Dominie vindt het kwalijk dat het jeugdparlement niet betrokken is bij het plan van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken om uiterlijk eind februari een jeugdplatform in te stellen. Minister Joan Dogojo heeft in december de poster voor dit project gelanceerd. Dominie vindt het kwalijk dat het jeugdparlement als hoogste jongerenorgaan dit nieuws uit de media moest vernemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen