Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kritiek skalians laat Dodson koud

Kritiek skalians laat Dodson koud

23/01/2018 09:06 - Naomi Hoever

Kritiek skalians laat Dodson koud

 

PARAMARIBO - Het laat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) onberoerd dat hij na zijn reactie aan het NII over de activiteiten van skalians op het stuwmeer is uitgemaakt voor leugenaar. Dodson zei dat de grote pontons bezig zijn met het verwijderen van kwik en houdt vast aan deze reactie.

"Ik blijf bij mijn standpunt. De reactie van milieuactivist Erlan Sleur en enkele DNA-leden die deel uitmaken van de vaste parlementaire commissie van NH zijn voor eigen rekening. De feiten zijn daar." Aan de krant verduidelijkt Dodson dat bij het zuigen van kwikresten er soms enkele grammetjes goud vrijkomen. De minister zegt dat het gaat om ongeveer 50 gram per dag, wat volgens hem niet eens voldoende is voor benzine voor een skalian.

De minister zegt dat de skalians op het stuwmeer voorbereidingen treffen voor een onderzoek om na te gaan waar er kwik is en hoe het zich verplaatst (heeft). Hiermee voldoet het ministerie onder andere aan het Minamata- en Eiti-verdrag. Het eerste richt zich op het kwikvrij mijnen terwijl het bij het tweede gaat om het beschermen van het milieu bij mijnbouwwerkzaamheden. De skalians zijn bezig met het zuigen van kwik in het stuwmeergebied achter Brownsberg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina