Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement wil dubbele functies verbieden

Jeugdparlement wil dubbele functies verbieden

24/01/2018 18:23 - Merredith Bruce

NJP-voorzitter Kelvin Koniki.

NJP-voorzitter Kelvin Koniki. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Hoewel het eigenlijk logisch is dat jeugdparlementariërs zich liever niet kandidaat stellen als jeugdambassadeur, wil het NJP-college dat toch schriftelijk laten vastleggen. Het gaat om kandidaatstelling voor de verkiezingen voor Caricom- en Millenniumdoelen-jeugdambassadeur later dit jaar. Vernomen wordt dat er een sportambassadeur bijkomt.

Het jeugdparlement heeft op een openbare vergadering zaterdag besloten om het voorstel tegen dubbele functies formeel voor te leggen aan de commissie die de verkiezingen leidt. Jeugdparlementariërs zullen, indien ze zich kandidaat stellen, al voor de screening hun lidmaatschap van het NJP moeten opzeggen, omdat de kans bestaat dat ze gekozen worden.

NJP-voorzitter Kelvin Koniki zegt dat het al eerder is voorgekomen dat jeugdparlementariërs belangstelling hebben getoond voor een ambassadeurs-functie en dat is ook nu het geval. Dat is ook de aanleiding geweest om dit officieel te verbieden. "De procedures en voorwaarden zijn nergens geformuleerd. We kunnen niet in een organisatie zitten, zonder dat er duidelijke regels zijn. Wij als nieuw team hebben nu de ruimte om daar invulling aan te geven."

Van de zestien aanwezige jeugdparlementariërs hebben zaterdag tien vóór het voorstel gestemd terwijl zes zich van stemming hebben onthouden. Emanuel Sanvisi (Paramaribo), een van de voorstemmers, is het eens met de zienswijze dat de twee functies onverenigbaar zijn. Dat komt vooral omdat het juist de jeugdparlementariërs zijn die hun stem uitbrengen op de jeugdambassadeurs.

Vorig jaar heeft het jeugdparlement zich ook gebogen over een voorstel om te verbieden dat een jeugdparlementariër een partijpolitieke functie bekleedt of actief meedoet aan een partijpolitieke activiteit. De vergadering is toen uit de hand gelopen, omdat niet eenieder zich hierin kon terugvinden. Dit onderwerp is voorlopig aangehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina