Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PVV en Santos belagen voetbalscheidsrechters

PVV en Santos belagen voetbalscheidsrechters

24/01/2018 09:39 - Van onze redactie

PVV en Santos belagen voetbalscheidsrechters

 

PARAMARIBO - Het fysiek en verbaal geweld én de bedreigingen waar de scheidsrechters Clyde Akaamba en Mozes Keketie in het weekend slachtoffer van zijn geworden, wordt onderzocht. Tegen Mielando Atompai en Anthony Thalia van de PVV is aangifte gedaan bij de politie, terwijl Gerold Leysner van Santos zich woensdagavond voor het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond moet verantwoorden.

Het geweld van Leysner spande de kroon. In het Asraf Pierkhan Stadion in Nickerie trapte hij arbiter Akaamba zaterdagavond vijf minuten vóór het einde keihard in zijn zij. De actie werd niet afgekeurd door Santos. Integendeel, coach Glenn Dors maakte zich boos erover dat - volgens zijn inschatting - Akaamba het duel, dat overigens 0-0 eindigde, te vroeg had afgefloten.

Vrijdagavond heeft Atompai, in het dagelijkse leven agent en secretaris van de Surinaamse Politiebond, zich opnieuw van zijn slechte zijde laten zien. In de rust bedreigde de voorzitter van PVV de arbiter: "Efu mi no fon yu mi o pai wan man fu fon yu", schreeuwde hij naar de referee. Verder wilde Atompai niet dat PVV de arbiters van drank zou voorzien, terwijl dat de plicht is van de thuisploeg. "Unu no e gi dagu watra", riep hij naar de leidsmannen.

PVV-speler Anthony Thalia deed bij dezelfde wedstrijd een poging om Keketie te slaan, nadat de scheidsrechter hem de tweede gele kaart, wat automatisch rood betekent, had getoond. Zijn aanvoerder kon hem tegenhouden waardoor erger kon worden voorkomen. Na afloop van het duel - Inter Moengotapoe zegevierde met 3-1 - kwam Keketie erachter dat zijn voertuig door onverlaten was beschadigd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen