Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'SZF-verzekerden: u bent geïnformeerd!'

Dienstverlening SZF-verzekerden in gevaar

25/01/2018 15:07 - Van onze redactie

Dienstverlening SZF-verzekerden in gevaar

 

PARAMARIBO - De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) voorziet grote problemen in de dienstverlening aan verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF). Dit zegt de vereniging in een persbericht. Declaraties van de maand november 2017 zouden maar voor de helft zijn uitbetaald. Het SZF kondigde woensdag ook nog aan dat het apotheektarief omlaag gaat.

Volgens de VvA weigert het SZF aan te geven wanneer de rest van de gelden zullen worden gestort. Over de maand december 2017 zijn er geen uitbetalingen verricht, terwijl de apothekers wel dagelijks medicijnen verstrekken aan SZF-patiënten. Zij moeten hun voorraden aanvullen, hun personeel uitbetalen en hebben ook andere bedrijfskosten. 

Verder is te melden dat de vergoeding die apotheken ontvangen bovenop de inkoopprijs van geneesmiddelen al jaren achterhaald is vanwege enorme kostenstijgingen door onder andere koersverhogingen. Dit is door de beroepsgroep al langer bij het SZF aangekaart. Desondanks hebben de apotheken steeds de dienstverlening gecontinueerd.

De gehanteerde inkoopprijs van geneesmiddelen is al jaren te laag door enorme kostenstijgingen, onder andere door koersverhogingen. Dat heeft de vereniging al eerder bij het SZF aangekaart. Toch heeft het SZF de apotheken woensdag laten weten dat hett toch al achterhaalde apotheektarief nog verder wordt verlaagd. 

Over deze aankondiging is de AvA niet te spreken. "Deze werkwijze van het SZF is onacceptabel." Wanneer betalingen uitblijven, kunnen apotheken niet langer een adequate dienstverlening garanderen, schrijft de vereniging die het bericht afsluit met: "SZF-verzekerden: u bent geïnformeerd!"

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina