Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amerikaanse onderzoeken seksueel misbruik in sport

Amerikaanse onderzoeken seksueel misbruik in sport

26/01/2018 21:43

Amerikaanse onderzoeken seksueel misbruik in sport

Foto: VOA  

WASHINGTON - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, de Senaat en het ministerie van Onderwijs starten onafhankelijk van elkaar een onderzoek naar seksueel misbruik in de sport. De onderzoeken volgen op de veroordeling van turnarts Larry Nassar die eerder deze week 175 jaar cel kreeg wegens seksueel misbruik van meerdere turnsters.

"Dit is weerzinwekkend en mag nooit meer gebeuren", zei minister Betsy DeVos van Onderwijs. De onderzoeken zijn gericht op de vraag hoeveel bestuurders wisten van het misbruik door Nassar. Ook wordt gekeken naar andere misbruikbeschuldigingen.

Een commissie van het Huis van Afgevaardigden heeft brieven verstuurd naar onder meer de Amerikaanse olympische sportbond en de nationale turn-, zwem- en taekwondobond. In de brieven worden vragen gesteld over misbruik. Ook Michigan State University (MSU) heeft zo'n brief ontvangen. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina