Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Betalingsachterstanden SZF: regering springt in

Regering zal betalingsachterstanden SZF inlopen

26/01/2018 22:43

Regering zal betalingsachterstand inlopen

 

PARAMARIBO - De regering zal de betalingsachterstanden inlopen van het Staatsziekenfonds (SZF) aan dienstverleners zoals specialisten en apothekers. Dat is vrijdag besloten tijdens het gesprek van minister Patrick Pengel van Volksgezondheid met de Vereniging van Apothekers (VVA), de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR) en de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), meldt het NII.

De regering heeft zich via minister Pengel, na toezeggingen van minister Gillmore Hoefdraad en vicepresident Ashwin Adhin, ook hardgemaakt voor betaling van declaraties via het SZF zodat cao-verplichtingen en de betaling van kritische crediteuren door ziekenhuizen kunnen plaatsvinden. Het hoofddoel van de gesprekken was om zaken uit te praten zodat onderhandelingsgesprekken met de VvA en VMS voortgang kunnen vinden.

Na het aanhoren van de zorg- en pijnpunten en het maken van afspraken zijn partijen volgens het NII in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. De continuïteit van de dienstverlening aan de samenleving is door alle partijen centraal gesteld en gegarandeerd. Vanaf zaterdag zullen de gesprekken met het SZF voortgezet worden. Met de NZR zijn de noodzakelijke betalingen besproken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina