Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Santos-voetballer Leysner ruim één jaar geschorst

Santos-voetballer Leysner ruim één jaar geschorst

26/01/2018 13:03 - Marinio Balsemhof

Santos-voetballer Leysner ruim één jaar geschorst

 

PARAMARIBO - Gerold Leysner, voetballer van Santos, mag voor de rest van dit seizoen niet meer spelen en zal ook in het competitiejaar 2018-2019 niet op de voetbalvelden te zien zijn. Die straf is hem opgelegd door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond nadat hij op 20 januari scheidsrechter Clyde Akaamba in diens zij had getrapt.

De voetballer kreeg in het Asraf Pierkhan Stadion in de negentigste minuut van de wedstrijd tegen Flora (0-0) de rode kaart. Hij had een tegenstander aan zijn enkel getrapt zonder daarbij de intentie te hebben gehad om de bal te spelen. Bij het verlaten van het speelveld beledigde hij de arbiter. Na het laatste fluitsignaal rende Leysner het veld op en verkocht referee Akaamba een ferme trap tegen diens ribben.

Leysner liet woensdag - toen de zaak werd behandeld - verstek gaan, maar dat weerhield het disciplinaire orgaan er niet van hem te straffen voor zijn wangedrag. Het tuchtcollege, dat hem ook een boete oplegde van duizend Surinaamse dollar, was ook de mening toegedaan dat door de handelingen van Leysner het publiek zich agressief keer tegen het arbitrale kwartet. De situatie was zodanig dat de officials onder politiebegeleiding het stadion moesten verlaten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina