Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'De leden zullen zeggen wat ze ervan vinden'

'De leden zullen zeggen wat ze ervan vinden'

30/01/2018 09:17 - Aidy Pinas

Enkele leden van de Vereniging van Medici.

Enkele leden van de Vereniging van Medici. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “De leden zullen zeggen wat ze ervan vinden”, zegt de voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), Pieter Voigt. Hij kon maandag niet zeggen of de gesprekken die tot nu toe met de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) zijn gevoerd, zullen leiden tot een structurele oplossing van nijpende vraagstukken. Ook over de storting van een deel van de achterstallige betaling was hij heel kort. “Ik heb geen idee.”

Maandagavond hebben partijen weer gesproken als vervolg op overleg in het weekeinde. Het is inmiddels de vierde keer dat ze om de tafel zijn gegaan. Volgens Voigt is gesproken over de punten in de brief van de VMS aan het SZF en over de tegenvoorstellen van het fonds. De mate van tevredenheid van de leden met het resultaat van de gesprekken zal bepalen wat verder moet gebeuren.

Het SZF heeft de specialisten en artsen in de laatste maanden van 2017 niet volgens afspraak kunnen uitbetalen. Voigt had in een gesprek met de krant in december al medegedeeld dat de vereniging dit niet langer accepteert en dat er maatregelen getroffen zouden worden als er geen verandering zou komen. Na een ledenvergadering sommeerde de VMS het SZF in de tweede week van januari om binnen twee weken de achterstand in te lopen. Ook stelde ze het fonds in gebreke en dreigde de overeenkomst per 1 februari stop te zetten.

De verzekeraar was verrast door deze mededeling. Personen die via het SZF verzekerd zijn zouden geen gebruik kunnen maken van de dienstverlening van de VMS-leden. Een groot deel van de verzekerden in Suriname valt onder deze verzekeraar en daarom heeft het fonds ervoor gekozen om middels overleg het vraagstuk op te lossen. Of de VMS de overeenkomst wel of niet stopzet zal na de bijeenkomst van woensdagavond bekend zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina