Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Keniaanse politie grijpt in

Keniaanse politie grijpt in

30/01/2018 10:04

Oppositieleider Raila Odinga.

Oppositieleider Raila Odinga. Foto: AFP  

NAIROBI - De Keniaanse politie is onder meer met traangas in actie gekomen tegen aanhangers van oppositieleider Raila Odinga die zich voor een protest in het centrum van de hoofdstad Nairobi hadden verzameld.

Duizenden mensen zijn naar het Uhuru-park in Nairobi gekomen voor wat ze de beëdiging van hun president noemen. Odinga wil dinsdag de eed af leggen als 'president' in een protest tegen president Uhuru Kenyatta.

Odinga stelt dat hij de presidentsverkiezingen vorig jaar gewonnen heeft en Kenyatta niet. Tal van media die in het park zijn neergestreken om de 'inauguratie''van Odinga te verslaan, zoals de radio- en televisiezender Citizen, zijn plotseling uit de lucht.

Odinga verloor de presidentsverkiezingen 8 augustus, maar het hooggerechtshof verklaarde vervolgens de stembusgang ongeldig. Aan de 'herkansing' op 25 oktober deed Odinga niet mee, omdat die verkiezingen volgens hem niet eerlijk zouden verlopen. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen