Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Ashiana legt werk neer

Personeel Ashiana legt werk neer

31/01/2018 09:32 - Van onze redactie

Personeel Ashiana in actie.

Personeel Ashiana in actie. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Het personeel van het verzorgings- en verpleeghuis Ashiana is in actie. De verzorging van de bewoners ligt nu in handen van afdelingshoofden. De werknemers hebben woensdagochtend de Lalla Rookhweg gedeeltelijk geblokkeerd en de poorten en omrastering beplakt met protestborden.

"We zijn niet hier om mensen weg te jagen, maar onze belangen moeten worden behartigd", zeggen de werknemers die een verbeterde wacht- en nachttoelage willen. Van directeur Osei Jabina hebben ze vernomen dat hij in onderhandeling is met het ministerie van Binnenlandse Zaken om die toelagen rond te krijgen. De strijd om verbeterde arbeidsomstandigheden duurt al zeven jaar.

Een bewoner beklaagt zich over het "eenzijdige" eten. Daarop zegt een medewerker dat er constant antroewa en boulanger uit eigen tuin worden geserveerd. "Ik weet niet wie die kok is. Maar als je geen vermicellisoep kan koken, dan weet je echt niet te koken", vult de bewoner aan. De redactie heeft directeur Jabini nog niet kunnen spreken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen