Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Actie Ashiana duurt voort

Actie Ashiana duurt voort

02/02/2018 23:31 - Naomi Hoever

Het personeel van Ashiana is nog in actie.

Het personeel van Ashiana is nog in actie. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Verschillende mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van huize Ashiana om te ondersteunen bij de verzorging van de bewoners. Een deel van de medewerkers is sinds woensdag in staking; zij zijn het wachten op verhoging van hun nacht- en wachttoelage beu.

Studenten van de verpleegkundigenopleiding Covab, familieleden van Ashianabewoners en andere vrijwilligers hebben zich gemeld, zei directeur Osei Jabini woensdag tegen de krant. De ochtendploeg van de verpleegkundigen heeft op bepaalde afdelingen tot elf uur 's morgens gewerkt.

Op sommige afdelingen verlopen de middagdiensten normaal. De verpleegkundigen van de avonddienst verschijnen wel, maar werken niet, zegt een ingewijde. Jabini benadrukt dat het verplegend personeel actie voert. De andere diensten draaien voor een groot deel normaal.

Woensdag is er een gesprek geweest met de bond en de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim. Jabini zegt dat de ontevredenheid bij het personeel ligt in het uitblijven van de toelages en de herwaardering.

Hij verzekerde dat het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting constant bezig is met het probleem en haast achter de oplossing zal zetten. De werkers voeren al zeven jaren strijd voor lotsverbetering. De verhoogde toelages zouden in januari worden uitbetaald. Aangezien uitbetaling is uitgebleven, is het werk neergelegd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina