Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Albina heeft eigen kunstgras-voetbalveldje

Albina heeft eigen minivoetbalveld van kunstgras

02/02/2018 17:28 - Ricky Wirjosentono

Blije kinderen bij het mini kunstgrasveld.

Blije kinderen bij het mini kunstgrasveld. Foto: Ricky Wirjosentono  

ALBINA - Een jaar nadat de Albina Sportbond (ASB) een projectdossier voor een kunstgrasveld op tafel legde bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), is dat verzoek gehonoreerd en uitgevoerd. Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan.

Vrijdagmiddag is dat mini-kunstgrasvoetbalveld feestelijk geopend en officieel in gebruik genomen. Voorzitter Patrick van Genderenvan de Albina Sportbond is enthousiast. "Het heeft wel lang geduurd, maar het staat er nu. Wij hebben heel hard gewerkt en ik mag zeggen dat ik het bestuur, het bouwbedrijf, Johan van Geijn van de KNVB en eenieder die hieraan een bijdrage heeft geleverd erkentelijk ben." 

Aanvankelijk zou het mini-kunstgrasveld in december opgeleverd worden, maar vanwege omstandigheden werd dat enkele maanden later. "Hoofdzaak is dat het er nu opgeleverd is en dat wij er zo zorgvuldig mogelijk gebruik van kunnen maken en de omgeving er nu ook in de avonduren van kan genieten", zei Van Genderen.

Volgens KNVB-vertegenwoordiger Johan van Geijn is de opzet van een mooi veld niet alles, onderhoud is van eminent belang. "Samen met de sportbond hier in Albina hebben wij gekeken op welke manier het terrein onderhouden zal worden", zegt van Geijn. In Albina is niet alleen het nieuwe mini-kunstgrasveld aangelegd; ook de recreatiezaal is gerestaureerd en er komt een toilettengroep. Het geheel heeft ongeveer 250.000 US dollar gekost.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina