Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Atompai legt zich niet neer bij stadionverbod

Atompai legt zich niet neer bij stadionverbod

02/02/2018 10:54 - Marinio Balsemhof

Atompai legt zich niet neer bij stadionverbod

Mielando Atompai (r) legt zich niet neer bij zijn schorsing. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Mielando Atompai, voorzitter van de Politie Voetbalvereniging (PVV), zal zich niet neerleggen bij het stadionverbod van twee maanden dat hem is opgelegd door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dat zei de 27-jarige woensdagavond bij het verlaten van het auditorium van het Emile de la Fuente Sportcomplex.

Atompai maakte duidelijk dat hij er vrijdagavond normaal bij zal zijn wanneer PVV het om acht uur opneemt tegen Botopasi in het Franklin Essed Stadion. Atompai, in het dagelijks leven agent en secretaris van de Surinaamse Politiebond, zei te willen zien wie hem uit het stadion kan zetten. Intussen heeft hij voor vrijdagmiddag twaalf uur een persconferentie bijeengeroepen in het bondsgebouw van de Surinaamse Politiebond.

Atompai moest woensdagavond samen met de 22-jarige PVV-speler Anthony Thalia verschijnen voor het disciplinaire orgaan nadat ze op 19 januari tijdens de eerstedivisiewedstrijd tegen landskampioen Inter Moengotapoe (0-0) arbiter Mozes Keketi hadden bedreigd en beledigd. Ook Thalia kreeg een stadionverbod van twee maanden, dat op 31 januari is ingegaan. Het gaat om alle wedstrijden van of onder auspiciën van de SVB. Atompai en Thalia kregen verder een boete van respectievelijk SRD 300 en SRD 500.

Keketi toonde in de 45ste minuut de rode kaart aan Thalia. De speler was furieus en poogde de leidsman te mishandelen, maar teamgenoten beletten hem dat. Verbaal ging hij tekeer en riep onder meer "yu k**** vriendje" en "yu o syi mi o saka yu banti". Prompt merkte Keketi na afloop van de ontmoeting dat zijn voertuig was vernield. Het tuchtcollege oordeelde dat of Thalia dat had gedaan of dat anderen aanstoot hebben genomen aan zijn uitlatingen en het voertuig van Keketi hebben vernield.

Toen de arbiters zich naar de kleedkamer begaven, schreeuwde Atompai "unu no musu gi den dagu disi dringi" doelende op de wedstrijdofficials, wat zij als erg beledigend ervaarden. Ook bedreigde hij Keketi: "Efu mi no fon yu, mi o pai wan man fu fon yu". De arbiter ervoer de bedreigingen van de PVV-voorzitter en zijn speler als ernstig en deed bij de politie aangifte tegen hen.

Atompai en Thalia kunnen tot en met zaterdag om in hoger beroep gaan. Bij het verlaten van de zaal bleek Atompai zijn 'les' niet geleerd te hebben, want hij dreigde de arbiter zodanig te zullen klappen dat die geen letsels overhoudt waardoor hij niet gestraft kan worden.

Ook Inter Moengotapoe-verzorger Albert Nading, die liederlijke taal naar het hoofd van Keketi slingerde, werd geschorst. Hij mag een maand lang in geen enkele hoedanigheid wedstrijden onder auspiciën van de SVB bijwonen. Hem werd verder een boete van SRD 200 opgelegd. Betaalt hij die niet binnen twee weken, dan wordt zijn stadionverbod met een week verlengd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina