Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Alerte Bezoeker slaat alarm bij Esther Stichting

Bezoeker slaat alarm over ‘misstanden’ Esther Stichting

02/02/2018 06:05 - Merredith Bruce

Esther Stichting

Esther Stichting Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen (IVV) is twee weken terug via een brandbrief gevraagd om een dringende doorlichting van de Esther Stichting. De krant heeft inzage gehad in de brief, die is geschreven door iemand die het tehuis regelmatig bezoekt en dan wordt geconfronteerd met de situatie.

Zo zou de voeding "heel erg slecht" zijn en "warm eten is te weinig en is al na enkele lepels op". Volgens de briefschrijver zijn de kamers klein en niet netjes, is bij de zorgverlening sprake van rassendiscriminatie en is de directie niet bereikbaar voor de bewoners en hun familie. "Het lijkt alsof ze in een ivoren toren wonen."

De alerte bezoeker schrijft voorts dat een zwakbegaafde vrouw seksueel is misbruikt door een medebewoner. Dit voorval is al geruime tijd geleden gemeld aan de directie. Het beloofde onderzoek is er nooit gekomen "en de dader voelt zich daardoor gevrijwaard en zet zijn handelingen voort".

Van een andere direct betrokkene bij de stichting verneemt de krant dat de bewoners een "derderangs behandeling" krijgen. De informant stelt dat er ook SZF-patiënten die thuiszorg nodig hebben in de inrichting worden opgevangen. Hierdoor houden de ex-leprapatiënten weinig woonruimte over, terwijl de instelling primair voor hen bedoeld is.

Liefda Somo, directeur van de stichting, ontkent alle gedane beweringen. Het hoofd van de IVV, Caroline de Baas, zegt dat zij de brief nog niet heeft gezien en daarom kon ze er niet op ingaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina