Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Chauffeuse ontkent betrokkenheid bij inbraak

Chauffeuse ontkent betrokkenheid bij inbraak

02/02/2018 15:18 - Van onze redactie

Chauffeuse ontkent betrokkenheid bij inbraak

 

PARAMARIBO - Van de vier verdachten Mitchel R., Ricardo E., Ivanildo W en Conchita V. is laatstgenoemde donderdag voorlopig naar huis gestuurd door kantonrechter Siegline Wijnhard. Advocaat Shefanie Amirkan had om de invrijheidstelling gevraagd omdat haar cliënte slechts als chauffeur zou hebben gefungeerd.

Het viertal werd op heterdaad betrapt door de politie nadat alerte buurtbewoners alarm hadden geslagen tijdens een inbraak. Twee van de drie mannen hebben via een raam op het achtererf van een huis te Flora ingebroken en de woning leeggehaald. Een derde stond op de uitkijk, maar hielp ook met het inladen van goederen in het voertuig dat Conchita V. bestuurde.

Officier van justitie (ovj) Claudia Bruining eiste tegen elk van de drie mannen anderhalf jaar straf en tegen de vrouw twaalf maanden, waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van voorarrest. Conchita V. vertelde de rechter dat zij het niet eens is met de opvatting van de officier van justitie dat ze medeplichtig is.

"Mevrouw de rechter ik zit onterecht hier; ik heb niets verkeerds gedaan. Ik wist niets van een inbraak af. Er werd mij verteld dat wij spullen zouden ophalen bij een familielid van Ivanildo. Het gaat niet goed met mijn kinderen en ik zou graag thuis bij ze willen zijn." Volgens de rechter is V. niet zomaar opgepakt en moet zij nadenken over haar opmerking dat zij onschuldig is.

"Als ik u naar huis stuur, moet u elke zitting bijwonen. Het is een serieuze zaak en u moet aan uw gedrag werken, want u kunt weer achter de tralies belanden. Het kan dat ik u vrijspreek, maar het kan dat u weer komt zitten, dus wees opgepast", zei de rechter. De ovj wees erop dat V. volgens getuigen heeft geholpen goederen in de auto te laden op het terrein waar de inbraak plaatsvond. "Dit geeft aan dat zij veel meer afweet van de zaak." Verdere behandeling is op 15 februari.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina