Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DC Mettendaf legt skalian aan de ketting

DC Mettendaf legt skalian aan de ketting

02/02/2018 13:21 - Van onze redactie

DC Mettendaf zet  scalian aan de ketting.

Foto: BIC Boven-Coppename  

PARAMARIBO - Districtscommissaris Ludwich Mettendaf van het Boven-Coppenamegebied Ludwich Mettendaf heeft een skalian aan de ketting gelegd in de buurt van het inheemse dorp Donderskamp aan de Wayamborivier. Dat meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Boven-Coppename.

Uit navraag bij de heren ter plekke blijkt dat de skalian toebehoort aan een ondernemer die opdracht heeft gegeven om het gevaarte met een duwboot naar Nickerie te vervoeren. Van daaruit zou de skalian vermoedelijk naar Guyana worden geduwd, aldus het BIC.

De aanwezigheid van de skalian in het gebied leek districtscommissaris (dc) Mettendaf geen zuivere zaak; hij liet de zaak onderzoeken. De politie en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen zijn op de hoogte gesteld en zullen het onderzoek verder leiden.

De skalian blijft aan de ketting tot er duidelijkheid komt in deze kwestie. Voor de dc is het onacceptabel dat er mijnbouwactiviteiten worden ontplooid in het Boven-Coppenamegebied, aan de Wayamborivier en in Coronie en Nickerie. De kwaliteit van de rijst die daar wordt verbouwd, moet gegarandeerd zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina