Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dreigende boycot SZF-verzekerden afgewend

Dreigende boycot SZF-verzekerden afgewend

02/02/2018 00:03 - Aidy Pinas-Agodeba

Het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname.

Het gebouw van de Vereniging van Medici in Suriname. Foto: YouTube  

PARAMARIBO - Er is een goede basis om de samenwerking met het SZF voort te zetten. Dit is het resultaat van gesprekken tussen de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en het Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Eerder hadden de medici besloten om per 1 februari geen SZF-verzekerden meer te behandelen, waardoor tienduizenden personen zouden worden gedupeerd.

Het overgrote deel van de verzekerden in Suriname valt namelijk onder de paraplu van dit fonds. "De leden hebben besloten om het SZF de gelegenheid te geven afspraken en beloftes na te komen." Voigt onderstreept het grote financieringsprobleem in de zorg en stelt dat de vereniging op het beste blijft hopen. "We hebben begrepen dat er meer aandacht is voor dit pijnpunt en dat men intensief hiernaar zal kijken en betere financieringsmodellen zal zoeken."

Eén van de afspraken is dat men zal trachten om te komen tot één tarief voor SZF-verzekerden. Momenteel zijn er verschillende tarieven, wat de administratie en de verwerking van gegevens problematisch maakt. Eén tarief zal enigszins zorgen voor transparantie en efficiëntie, stelt Voigt.

Ook is afgesproken dat partijen beter zullen communiceren. Over betaling zijn er andere afspraken gemaakt. Het SZF heeft nu de gelegenheid om in plaats van één keer, in twee tranches te betalen. Op de vraag of de afspraken voor een duurzame oplossing van de problemen zullen zorgen, zegt de voorzitter: "Alles is duurzaam als men zich aan de afspraken houdt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen