Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fysiotherapeuten passen tarieven aan

Fysiotherapeuten passen tarieven aan

02/02/2018 10:07 - Van onze redactie

Fysiotherapeut Bastiaan de Boer (r) bezig met een cliënt.

Fysiotherapeut Bastiaan de Boer (r) bezig met een cliënt. Foto: bodyNsoul PartyPix  

PARAMARIBO - “Aanpassing van onze tarieven worden zelden doorgevoerd en we hebben jaren meegedacht over andere oplossingen binnen de gezondheidssector. Maar we komen er helaas niet meer uit”, bericht de Surinaamse Vereniging voor Fysiotherapie (SVF).

Ook deze beroepsgroep is 'slachtoffer' geworden van de forse stijging van de wisselkoers en inflatie die gevolgen hebben voor de kwaliteit van de zorg. "Alle apparatuur en gebruiksartikelen komen uit het buitenland. We moeten dus hiervoor in buitenlandse valuta betalen en met de gestegen tegenwaarde in Surinaamse dollars is het bijna niet meer vol te houden", vertelt SVF-voorzitter Bastiaan de Boer.

De vastgestelde bedragen in US dollars zullen niet veranderen. Slechts de omrekeningsfactor wordt aangepast van SRD 3,90 naar SRD 5,22 voor één US dollar. Voor een normaal consult zal de patiënt nu SRD 120 moeten betalen, zegt De Boer. "Indien we de huidige koers van de Centrale Bank zouden hanteren dan zou het tarief richting de SRD 180 gaan, wat een 100-procentstijging zou betekenen", zegt De Boer.

"Echter, we willen de zorg toegankelijk houden voor eenieder en hebben voor een middenweg gekozen, waarbij kwalitatieve zorg gegarandeerd blijft aan onze patiënten", benadrukt de SVF-voorzitter. Dit is voor de SVF alvast een eerste stap om naar een gezond tarief toe te werken, waarbij zij zichzelf niet in de polsen blijft snijden en de kwaliteit van de zorg optimaal blijft.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen