Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Consultaties ‘Mony hond’ over politieke toekomst

‘Mony hond’ start consultaties over politieke toekomst

02/02/2018 15:31 - Naomi Hoever

Joel Martinus (l) schudt Chan Santokhi de hand onder het toeziend oog van oud-voorzitter Jagernath Lachmon.

Joel Martinus (l) schudt Chan Santokhi de hand onder het toeziend oog van oud-voorzitter Jagernath Lachmon. Foto: Facebook / Rav Dahoe  

PARAMARIBO - Abop-topman Joel Martinus, beter bekend als Bordo en Mony hond voert aftastende gesprekken om zijn politieke toekomst te bepalen. Hij heeft donderdag twee uren gesproken met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi en de partijsecretaris in het politieke huis van de partij.

"Ik ben nog steeds lid van de Abop en algemeen jongerenadviseur en ook nog de eerste vervanger van voorzitter Ronnie Brunswijk." Met Santokhi heeft hij gesproken over de ontwikkeling van het land. "Ik wilde weten hoe VHP de ontwikkeling van het land ziet en wat ze wil doen bij verkiezingswinst." Martinus is ook benieuwd of de VHP al dan niet in combinatieverband aan de verkiezing van 2020 zal deelnemen.

De Abop-topper zegt dat zijn voorzitter niet op de hoogte gesteld is van het gesprek. "Mijn voorzitter weet hoe ik denk. Soms handel ik op eigen initiatief." Hij vertelt dat de VHP-voorzitter hem gevraagd heeft om lid te worden. "Ik zei: we moeten nog praten. Ik stap niet zomaar over naar een andere partij. Als ik uit een partij treed, moet ik een aantoonbare reden hebben. Dat is op dit moment niet het geval."

Joel zegt dat het gesprek met de VHP geen uitzondering is geweest. Hij zal ook met andere partijleiders praten, zoals binnenkort met Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Ook zal hij NDP-voorzitter Bouterse aanhoren. De uitkomst van de gesprekken zullen zijn verdere stappen in de politiek bepalen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen