Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Roofverdachte geschokt om eis aanklager

Roofverdachte geschokt om eis aanklager

02/02/2018 09:05 - Van onze redactie

Roofverdachte geschokt om eis aanklager

 

PARAMARIBO - Duidelijk geschrokken van de eis van de officier van justitie, zat de verdachte Fidesho A. in de beklaagdenbank tegenover kantonrechter Siegline Wijnhard. Hoewel hij ontkent dat hij het brein is achter de beroving van een vrouw aan de Ringweg vorig jaar, achtte officier van justitie Claudia Bruining het bewijs geleverd en eiste twee en een half jaar gevangenisstraf, onder aftrek van voorarrest. Een medeverdachte is voortvluchtig

Fidesho A. en een vriend achtervolgden in een auto de vrouw vanaf het stadscentrum. Op een gegeven moment hebben zij haar auto van achteren geramd. Ze stopte om te zien wat was gebeurd, maakte foto's van de schade en ging in de auto zitten om de politie te bellen. Als getuige vertelde ze aan de rechter: "Ik werd plotseling uit de auto gesleurd en heb enkele vuistslagen tegen het hoofd gekregen. Ze hebben mij mijn geld en telefoon afgepakt."

De buit bestond uit tweeduizend euro, een paar honderd US dollars en een mobiele telefoon. Enkele dagen na de beroving is Fidesho A. door de politie aangehouden in het stadscentrum. Hij reed in hetzelfde voertuig waarin hij op de dag van de beroving rondreed. Op de dag van de beroving is dit voertuig vastgelegd op camerabeelden. Daardoor kon het worden opgespoord. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld tot 15 februari.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina