Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VMS praat niet over dood te vroeg geboren baby’s

VMS praat niet over dood te vroeg geboren baby’s

02/02/2018 08:07 - Aidy Pinas-Agodeba

De voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname, Pieter Voigt

De voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname, Pieter Voigt Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Natuurlijk vinden we het belangrijk, maar ik denk dat het beter is om de onderzoeksresultaten af te wachten.” Dit zegt de voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname, Pieter Voigt, over de dood van de zes te vroeg geboren baby’s door bloedvergiftiging in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). In verenigingsverband is niet gesproken over dit onderwerp. Dit neemt niet weg dat er aandacht voor is.

Alle medisch specialisten van het AZP zijn voor vrijdag uitgenodigd voor een vergadering waarop deze kwestie besproken zal worden. Volgens Voigt lopen er over de dood van de baby's twee los van elkaar staande onderzoeken: een intern onderzoek van het ziekenhuis en één van de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho). "We willen weten wat voor conclusie er getrokken kan worden. Ook welke lering hieruit moet worden getrokken en of we daarmee de kans op herhaling verkleinen.

Het Paho-team heeft eerder in een voorlopig onderzoeksrapport geconcludeerd dat de uitbraak van de bacteriële bloedinfectie in november 2017 is begonnen. Het AZP heeft er pas in januari iets van gemerkt. De besmetting heeft tijdens de bereiding van medicatie voor de kinderen door het ziekenhuispersoneel plaatsgevonden. De instelling heeft als gevolg hiervan maatregelen getroffen om verdere verspreiding en herhaling te voorkomen. Totaal zijn dertien kinderen besmet geraakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina