Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We wachten niet op de overheid'

'We wachten niet op de overheid'

02/02/2018 18:22 - Merredith Bruce

V.l.n.r.: Nelson Tiapo (Knini Paati), Patricia Dubois (SLM), Pieter Nijdam (Suriname Rondreizen), Cathrin Jüdell (Suriname Tour Agent) en Ronny Bhoelai (All Suriname Tours) op de vakantiebeurs in Brussel.

V.l.n.r.: Nelson Tiapo (Knini Paati), Patricia Dubois (SLM), Pieter Nijdam (Suriname Rondreizen), Cathrin Jüdell (Suriname Tour Agent) en Ronny Bhoelai (All Suriname Tours) op de vakantiebeurs in Brussel. Foto: STA  

PARAMARIBO - “Als je ziet hoe geweldig sommige landen vertegenwoordigd worden, wil je bijna de moed opgeven”, zegt Cathrin Jüdell van Suriname Tour Agent vanuit België, waar ze Suriname onder de aandacht van het toeristisch publiek brengt.

Samen met Ronny Bhoelai van All Suriname Tours, Pieter Nijdam van Suriname Rondreizen en Nelson Tiapo van Knini Paati participeerde Jüdell in een vakantiebeurs in Antwerpen. Nu neemt de groep deel aan een soortgelijke beurs in Brussel.

De groep vertegenwoordigt Suriname op eigen kosten, per persoon bedragen die ruim drieduizend euro. Het is naar verluidt de vierde keer dat lokale particuliere ondernemers op eigen initiatief in de beurzen participeren om meer bekendheid te geven aan Suriname.

Jüdell zegt dat de overheid eerder is benaderd voor ondersteuning, maar de ondernemers kregen steeds weer nul op rekest. "We doen ons best om het land zo goed mogelijk te verkopen met de middelen die we hebben. We moeten uiteindelijk toeristen aantrekken en door te zitten wachten op de overheid zouden we niets verdienen."

Ook de SLM is aanwezig op de beurs, die donderdag is begonnen en tot zondag duurt. Jüdell zegt dat zeker de helft van alle landen in de wereld op het evenement in Brussel zijn vertegenwoordigd. De beurs in Antwerpen, van 25 tot en met 28 januari, was met 73.000 bezoekers iets minder druk dan in vorige jaren.

Jüdell is erg onder de indruk van de wijze waarop de landen hun toeristische aanbod presenteren. "Als je dit zo ziet, is het wel een beetje moeilijk te verkroppen dat we het zelf moeten doen om een heel land te promoten. Als de overheid eens een beleid uitstippelt, hoeft het niet zo sober."

België is een relatief nieuwe toeristische markt voor Suriname, zegt Jüdell. Hoewel er veel Belgische stagiaires hier komen, kent de doorsnee Belg het land niet. "We merken wel dat ze erg geïnteresseerd zijn." Zij merkt op dat het Belgische publiek steeds iets meer van Suriname begrijpt. "We proberen het vol te houden om elk jaar weer hier te staan."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina