Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Weer nul op rekest voor personeel Surpost

Weer nul op rekest voor personeel Surpost

02/02/2018 07:05 - Gilliamo Orban

Medewerkers van Surpost hebben postgevat bij het ministerie van Financien, terwijl een delegatie een gesprek had met de departementsdirecteur.

Medewerkers van Surpost hebben postgevat bij het ministerie van Financien, terwijl een delegatie een gesprek had met de departementsdirecteur. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Surpostdirecteur John Power houdt voet bij stuk; hij vindt dat het personeel geen aanspraak maakt op de koopkrachttoelage die aan onder andere ambtenaren is toegekend. “De directeur persisteert om niet uit te betalen en zegt dat de zaak voor hem is uitgediscussieerd”, zegt bondssecretaris Walter Uiterloo tegen de Ware Tijd.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft schriftelijk aangegeven dat het postbedrijf geen recht heeft op de toelage. Dat heeft Power volgens Uiterloo aan het bondsbestuur gezegd. Power kan de brief van de minister echter niet tonen, zegt de vakbondsman. De medewerkers zijn daarom donderdag verhaal gaan halen bij het ministerie van Financiën waar ze hebben gesproken met de directeur.

"We willen weten waarom we geen recht op de toelage hebben, terwijl we conform de Wet Surpost van 1 april 1993 vallen binnen het ministerie van Financiën. In artikel 1 staat dat de minister van Financiën belast is met het Postwezen. Het is overduidelijk dat Surpost een staatsbedrijf is", benadrukt Uiterloo. Hij wijst erop dat het postbedrijf en Financiën een document hebben getekend, waarin Surpost wordt aangemerkt als het staatsbedrijf dat belast is met onder andere de inklaring van goederen van de Staat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina