Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CBC Assembly: 'Kleine landen ook belangrijk'

'Rol overheid, bedrijfsleven en media niet onderschatten'

03/02/2018 14:47 - Terence Oosterwolde

CBC Assembly: 'Rol overheid, bedrijfsleven en media niet onderschatten'

SBA-ondervoorzitter Conrad Issa (derde vanuit links) met hoogwaardigheidsbekleders. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Tijdens de openingsceremonie van de Ordinary Assembly van de Caribische Basketbalconfederatie (CBC) zaterdag in Ramada Paramaribo Princess Hotel is benadrukt hoe belangrijk het is dat kleine landen als Suriname gastheer zijn van zulke evenementen. Ook de cruciale rol van media, overheid en bedrijfsleven werd onderstreept.

Usie Richards, president Fiba Americas, toonde zich ingenomen met de toezeggingen vanuit het bedrijfsleven (Telesur) en de overheid om de SBA te ondersteunen. "Het bedrijfsleven en de regering zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van nationale federaties en de sport."

Richards was ook blij met de aanwezigheid van de media en kende die - net als Fiba-president Horacio Muratore - een belangrijke rol toe. "Want zonder presentaties op publieke fora via de pers zullen onze inspanningen voor niets geweest zijn. We hebben de media nodig om de samenleving te laten weten wat we doen en wat we willen bereiken", aldus Richards.

CBC-voorzitter Glyne Clarke prees Suriname voor het organiseren van de Ordinary Assembly en in juni het Caribisch kampioenschap voor senioren. Zowel de vrouwen- als mannenselectie werkt zijn wedstrijden af in de Anthony Nesty Sporthal, die vrijdagmiddag werd geïnspecteerd.

Overall tevreden

"Overall zijn we tevreden met wat we hebben gezien, maar er moeten nog significante investeringen worden gepleegd aan de locatie", zei Patrick Haynes, Vice President Finance & Marketing tevens Technical Delegate van de CBC. De SBA heeft de punten, waaraan moet worden gewerkt, meegekregen en zal zaken vóór mei in orde moeten hebben want dan komt Haynes voor een tweede inspectie.

SBA-voorzitter Conrad Issa vindt het een eer om als gastheer te mogen optreden en zei dat Suriname stappen vooruit heeft gemaakt sinds - na ongeveer twintig jaar inactiviteit - in 2012 weer aansluiting werd gezocht bij de internationale en regionale organisatie. Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité, zei dat zijn organisatie er alles aan zal doen om de SBA te ondersteunen om een "historisch evenement" neer te zetten.

Ook ATV-directeur Guno Cooman, vertegenwoordiger van sponsor Telesur, en minister Joan Dogojo van Sport- en Jeugdzaken zegden hun steun toe. Dogojo sprak van "een mijlpaal" om de Ordinary Assembly én het CBC-kampioenschap naar Paramaribo te halen en zei uit te kijken naar het "uitdiepen van de relatie" tussen haar ministerie en de SBA.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen