Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Ander vaatje

COMMENTAAR: Ander vaatje

03/02/2018 12:00

COMMENTAAR: Ander vaatje

 

PARAMARIBO - DE EERSTE VERVANGER van de voorzitter van Abop Joël Martinus, beter bekend als ‘Bordo’ en ‘Mony hond’, heeft serieuze gesprekken gevoerd met de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi. Volgens Martinus was het onderhoud aftastend en bedoeld om te bepalen wat zijn politieke toekomst zal zijn. Vooralsnog heeft hij geen plannen om Abop te verlaten, zegt hij.

De stappen die Martinus zet in de maatschappij, kunnen bestempeld worden als opmerkelijk. Hij werd midden vorig jaar geïntroduceerd als artiest en entertainer pur sang. Compleet met een bijna obsceen grote gouden ketting en de gewoonte geld te strooien voor zijn aanhang, presenteerde hij zichzelf. In video's op Facebook gebruikt Martinus liederlijke taal. Allemaal zaken die de populariteit van een artiest een aardige boost kunnen geven. Nu enkele maanden later, is hij de vervanger van de voorzitter van Abop.

Wie in de politieke arena serieus genomen wil worden en wie het volk iets wil bieden moet toch wel uit een ander vaatje tappen. Geheel in die trend heeft Abop zich in de afgelopen jaren steeds meer opgewerkt tot en geprofileerd als een partij die een bepaalde visie heeft over de ontwikkeling van Suriname in het algemeen, en haar achterban in het bijzonder. Voorzitter Ronnie Brunswijk heeft zich geprofileerd als een bachelor in Business Administration, door zijn studie bij Boshuizen Training en Consultancy succesvol af te ronden.

Het signaal dat de partij geeft door Martinus het forum te bieden zich te profileren als politicus, is niet in lijn met het ontwikkelingspad dat Abop heeft uitgezet. Dat Martinus jong en onervaren is in de politieke arena blijkt ook uit zijn stap om naar de voorzitter van de VHP te stappen, terwijl hij ruiterlijk toegeeft geen overleg met zijn voorzitter te hebben gehad. Het is bovendien niet wijs dat hij die stap ook heeft gezet om het te hebben over zijn toekomst en niet over een toekomstige gezamenlijke ontwikkelingsvisie, hetgeen broodnodig is in Suriname anno 2018.

Nu is het wel zo dat de politiek zit te smachten naar leiders die de jeugd kunnen helpen vormen. Maar dan moet niet voorbijgegaan worden aan de profielschets die voorafgaand aan een bepaalde keus klaar moet liggen. Een populaire figuur kan als marketingstunt dienen om jongeren aan te trekken, maar iemand die een publieke functie bekleedt, moet aantonen een daarbij passend karakter te hebben

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina