Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS-contractor doet aangifte criminalisering

EBS-contractor doet aangifte wegens criminalisering

03/02/2018 08:18 - Naomi Hoever

Veldwerkers EBS doen aangifte

 

PARAMARIBO - Consulting Partners, het bedrijf dat belast is met de digitalisering van de componenten van de Energiebedrijven Suriname (EBS), heeft aangifte gedaan bij de afdeling Cybercrime van de politie. Dit gebeurde nadat foto's van medewerkers van het bedrijf zijn rondgestuurd met de mededeling dat het gaat om ontvluchte criminelen. De foto’s zijn afkomstig van de Facebookpagina van het bedrijf.

"Wij wachten het rapport van de politie af, zodat degene die hierachter zit wordt aangepakt", zegt technisch directeur Sharvin Anandbahadoer van het bedrijf. Om de geruchten uit de wereld te helpen zal het bedrijf foto's van de veldwerkers met naam publiceren in de krant. "Men is doelbewust bezig de jongens te bekladden."

De anonieme actie op Facebook heeft volgens het directielid de betrokken werknemers ontmoedigd. Dat zou duidelijk merkbaar zijn bij de dagelijkse meting van hun prestaties. Die zijn omlaaggegaan. "Onze veldwerkers zijn gedemotiveerd."

Het bedrijf moet alle elektrische componenten, namelijk masten, trafo's en huisaansluitingen in kaart brengen. Er wordt bij elke component een GPS-connectie geplaatst. Alle gegevens zullen worden gedigitaliseerd om de dienstverlening te verbeteren. Anandbahadoer betreurt dat men probeerthet werk te saboteren en zijn bedrijf te schaden.

Consulting Partners is in 2017 gestart met dit project, dat in het derde kwartaal van dit jaar moet zijn afgerond. De directeur zegt dat er misschien meer gedaan moest worden om bekendheid te geven aan het project. Op sommige momenten hebben wantrouwige bewoners de politie op de jongens afgestuurd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina