Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Asabina: BEP blijft in coalitie

Asabina: BEP blijft in coalitie

04/02/2018 00:02 - Merredith Bruce

BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft de partijleden opgeroepen om eensgezind een bijdrage te leveren om de BEP vooruit te brengen.

BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft de partijleden opgeroepen om eensgezind een bijdrage te leveren om de BEP vooruit te brengen.   Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) stapt niet uit de coalitie. Dat benadrukte Ronny Asabina, de nieuwe voorzitter van de partij, zaterdag in zijn maidenspeech. Hij wenste met deze verduidelijking geruchten die hierover de ronde deden, meteen te ontzenuwen.

Het zat velen in de partij niet lekker toen voormalig voorzitter Celsius Waterberg, tegen wie Asabina het bij de bestuursverkiezingen opnam, ervoor koos om de coalitie te ondersteunen. Sommigen gingen ervan uit dat de BEP uit de coalitie zou stappen als er een nieuwe voorzitter de hamer zou overnemen.

Asabina vond het daarom nodig om alle onduidelijkheid hierover uit de wereld te helpen. "Wij demonstreren partnerschap." Wat er na de verkiezingen besloten zal worden, zal te zijner tijd bepaald worden, zegt hij desgevraagd tegen de Ware Tijd. De BEP zal vanuit de huidige positie in het parlement een bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van het land.

Asabina heeft de partijleden opgeroepen om eensgezind een bijdrage te leveren om de BEP vooruit te brengen. Hij belooft er alles aan te zullen doen om het in hem gestelde vertrouwen niet te schaden. "Laten we saamhorigheid, eensgezindheid en liefde demonstreren." Asabina is met 124 stemmen gekozen terwijl Waterberg 71 stemmen kreeg.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina