Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw spoor vermiste Argentijnse onderzeeër

Nieuw spoor vermiste Argentijnse onderzeeër op diepte van 1.000 meter

04/02/2018 19:12

De vermiste Argentijnse onderzeeër ARA San Juan.

De vermiste Argentijnse onderzeeër ARA San Juan. Foto: EPA  

BUENOS AIRES - De Argentijnse marine heeft nieuwe signalen opgepikt op 1.000 meter diep die mogelijk zouden kunnen leiden naar de onderzeeër ARA San Juan die al bijna drie maanden wordt vermist.

Argentijnse media melden dat de Russische mini-onderzeeboot Pantera Plus wordt gebruikt om de sporen te onderzoeken. De komende dagen zal het onbemande vaartuig worden ingezet om de signalen te analyseren. 

De nieuwe sporen zouden volgens de Argentijnse marine meer kunnen vertellen over de locatie van de ARA San Juan. "We hebben in de afgelopen dagen signalen opgepikt op meer dan een kilometer diepte", zegt een woordvoerder van de marine. "De van een afstand bestuurbare boot gaan we inzetten om onder meer beelden te maken van waar de signalen vandaan komen." 

De onderzeeboot met aan boord 44 bemanningsleden verdween op 15 november.  Volgens de marine heeft zich aan boord vermoedelijk een explosie voorgedaan, kort nadat het schip voor het laatst zijn positie had doorgegeven. De onderzeeër had maar voor zeven dagen zuurstof aan boord. De hoop op overlevenden is daarom  reeds opgegeven. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina