Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OM eist 20 jaar tegen oudere moordverdachte

OM eist 20 jaar tegen oudere moordverdachte

04/02/2018 23:18 - Van onze redactie

OM eist 20 jaar tegen senioren moordverdachte

 

PARAMARIBO - “Mevrouw de rechter, als deze verdachte twintig jaar de bak in moet, zoals de officier van justitie wil, blijft er letterlijk niets van hem over. Dan zal hij boven de tachtig jaar zijn”, zei advocaat Krish Bhoendie tegen kantonrechter Siegline Wijnhard toen hij het pleidooi voor de 65-jarige Jules A. voerde in de zaak waar de verdachte samen met Martinus H. en Kazim A. terechtstaat voor de moord op een man in 2017.

Tegen hen zijn veel lagere straffen geëist. De man zou door toedoen van de hoofdverdachte om het leven zijn gekomen. De medeverdachten zouden hand- en spandiensten hebben verricht. Jules A. wilde het slachtoffer beroven van zijn geld, maar de uitvoering van zijn plan liep anders dan hij had bedoeld. Hij bedreigde de man met een mes. Het slachtoffer verzette zich, werd gestoken en overleefde dat niet.

De dader heeft verklaard dat hij niet wilde doden. Bhoendie die ook Kazim A. bijstaat, vroeg niet alleen voor de hoofdverdachte om een mildere straf, maar ook voor zijn andere cliënt tegen wie vijf jaar onder aftrek voorarrest is geëist. Volgens de strafpleiter is Kazim A. door Jules A. misleid. Deze laatste moest Kazim A. betalen en zei de roof te willen plegen om zijn schuld af te lossen.

Advocaat Lygia Palmburg zei dat de handelingen van haar cliënt Martinus H. niet goed te keuren zijn. Ze vroeg de rechter hem niettemin geen hogere straf op te leggen dan de officier had geëist, namelijk twee jaar en zes maanden. "Iemand is om het leven gekomen, omdat mijn cliënt informatie heeft verschaft over het slachtoffer, maar hij heeft aangegeven dat hij spijt heeft. De bedoeling was niet dat iemand van het leven beroofd zou worden." De zaak wordt op 15 februari verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina