Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsolie voert Industrial Baseline Study uit

Staatsolie voert Industrial Baseline Study uit

04/02/2018 18:04 - Van onze redactie

Staatsolie voert Industrial Baseline Study uit

 

PARAMARIBO - Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. is op 1 februari 2018 gestart met de uitvoering van een Industrial Baseline Study (IBS). Het doel hiervan is om vast te stellen in hoeverre het lokale bedrijfsleven in staat is om goederen en diensten te leveren voor de offshore-olie-industrie, meldt het bedrijf in een persbericht.

De IBS is geïnitieerd in samenspraak met de internationale bedrijven die momenteel exploratieactiviteiten ontplooien in het Surinaamse zeegebied. De internationale consultant DAI Global Inc. is aangetrokken om de studie uit te voeren. De afgelopen jaren heeft DAI vergelijkbare studies uitgevoerd in onder andere Guyana, Ghana, Tanzania, Guinee en Vietnam. De IBS wordt in het vierde kwartaal van dit jaar afgerond.

De resultaten van de IBS moeten de Surinaamse regering, het lokale bedrijfsleven en technische en beroepsopleidingsorganisaties helpen beslissen waarop te focussen, willen zij optimaal de kansen benutten die de Surinaamse offshore-olie-industrie zal bieden. Dit zal ertoe leiden dat bij een mogelijke olievondst duurzame economische groei en ontwikkeling tot stand kunnen komen.

Staatsolie maakt zich er sterk voor dat Suriname voorbereid zal zijn op een olievondst. De Industrial Baseline Study is een van de concrete actiepunten. In oktober 2017 is tijdens de jaarvergadering van de New Petroleum Producers Discussion Group in Paramaribo een seminar gewijd aan Suriname met als doel awareness te creëren onder belangrijke gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties voor te ontwikkelen beleid ter voorbereiding op een olievondst.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen