Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vervanging aangereden politieauto’s duurt lang

Vervanging aangereden politieauto’s duurt lang

04/02/2018 08:52 - Cheflin Paulus

Vervanging aangereden politieauto’s duurt lang

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Als een politievoertuig ernstig beschadigd raakt na een aanrijding, duurt de reparatie lang. En als in het ergste geval de auto vervangen zou moeten worden, gebeurt dat niet. Hierdoor komen politiestations met minder voertuigen te zitten. Dit stagneert het werk, omdat niet uitgereden kan worden.

Politiecommissaris Guno Roosenhoff kent het probleem en zegt dat de aanrijdingen vaak niet worden veroorzaakt door de politieagenten. Hij ergert zich eraan dat verzekeringsmaatschappijen er niet voor zorgen dat een aangereden politievoertuig snel weer inzetbaar is of vervangen wordt. "Het werk stagneert als er minder voertuigen zijn, dat weet de gemeenschap. Maar als de voertuigen die uitvallen zolang bij de spuiter blijven en de verzekering haar werk niet doet, blijven wij als politie met het probleem."

De politiecommissaris beseft overigens dat ook burgers vaak de dupe worden van de opstelling van de verzekering en dat ook zij lang moeten wachten voordat schade aan hun voertuig wordt hersteld. "Wat men zich kennelijk niet realiseert is hoe lastig het is als de politie niet kan uitrijden doordat er geen vervoer is. Als er geen snelle manier is om het voertuig te repareren, zou er een ander in de plaats moeten komen."

Een politieauto heeft dinsdag een elektriciteitsmast van de Energiebedrijven Suriname aan de Mohamed Rashid Pierkhanweg kapotgereden. De redactie verneemt dat de politieagent die de auto bestuurde erg hard reed en uitweek voor een ander voertuig. Hij verloor hierbij de controle over het stuur en kwam tegen de mast aan. De omgevallen mast stremde het verkeer gedurende enige tijd en de buurt zat zonder stroom. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina