Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname in Zone A tijdens loting

Suriname in Zone A tijdens loting

04/02/2018 02:02 - Terence Oosterwolde

Zware loting voor Suriname in Caribisch basketbalkampioenschap

Hoofdcoach Earl Sabajo spreekt de speelsters toe na afloop van een oefenpot. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Cuba, kampioen in onder meer 2004 en 2011, titelverdediger de Bahama's en Sint Vincent en de Grenadines zijn net als gastland Suriname in Zone A gezet voor de loting van het Caribisch basketbalkampioenschap voor vrouwen dat in juni in de Anthony Nesty Sporthal wordt gehouden.

Zone B wordt gevormd door de Dominicaanse Republiek, Barbados en Guyana. Het plaatsen van de landen in zones vond plaats tijdens de executive meeting van de Caribische Basketbalconfederatie (CBC) in Suriname. Volgens Conrad Issa, ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbalassociatie, is de plaatsing geschied op basis van de ranking. Aanvankelijk hadden zich acht landen opgegeven bij de vrouwen, maar Issa zegt dat Trinidad en Tobago niet meer meedoet. 

De loting voor de mannen werd op 13 december 2017 gehouden in Puerto Rico. Suriname zit in groep A met Grenada, Guyana, St Lucia en St Vincent en de Grenadines. Poule B wordt gevormd door Antigua en Barbuda, Barbados, Bermuda, Haïti en Montserrat. Het mannentoernooi geldt als pre-kwalificatie voor de Fiba Americup 2021.

Bij zijn vorige deelname aan het Caribisch basketbalkampioenschap - in 2015 in Tortola, Britse Maagdeneilanden - werd Suriname vijfde bij de mannen. De vrouwen waren toen niet van de partij, maar hebben in de historie wel één keer de Caribische titel veroverd en wel ongeslagen in 1988. Lydia Tolud, die toen speelster was, is nog steeds actief en zit in de voorselectie. Zij en andere geselecteerden waren dit weekend op trainingskamp, dat was opgezet op het MTC Resort te Rijsdijk in district Para.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina