Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 88.000 US dollar voor organische tuinen

88.000 US dollar voor organische tuinen

05/02/2018 05:18 - Van onze redactie

88.000 US dollar voor organische tuinen

Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Stichting Suriname Waste Management (Suwama) heeft van een Japanse organisatie 88.000 US dollar gekregen voor het opzetten van organische tuinen op drie openbare scholen. Ze staan in Commewijne, Saramacca en Wanica. Het programma moet binnen een maand officieel beginnen. De samenwerkingsovereenkomst is vorige week ondertekend.

De projectmanager van de Surinaamse organisatie, Lolieta Somwaru, spreekt van "een geweldige manier om kinderen meer te leren over een gezonde levensstijl". De scholieren zullen praktijkgericht gedurende een jaar leren om op een veilige, gezonde en milieuvriendelijke manier voedsel te produceren. Er is bewust voor de districten gekozen omdat daar meer ruimte beschikbaar is en omdat er in Paramaribo al veel gebeurt.

Het programma begint in drie districten, maar het is de bedoeling om het in de nabije toekomst een landelijk karakter te geven. Bij de ondertekening van de overeenkomst tussen Suwama en de Japanse organisatie die grassrootsprojecten ondersteunt, was ook waarnemend minister Patrick Pengel Van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aanwezig. Er is volgens Somwaru echter sprake van slechts een beperkte samenwerking met de overheid.

"Het domein voor het milieu is vergroot, omdat alles in verband met elkaar staat. Mensen moeten bijvoorbeeld ook kijken naar water en energie, want als water niet goed behandeld wordt, is dat ook milieuvervuiling", zegt Djina Bergraaf, voorzitter van Suwama aan de Ware Tijd. De stichting richt zich kort vooral op de jeugd. Zo ontwikkelde Suwama het landelijke project 'De groene school' en nu komt het schooltuinenprogramma erbij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen