Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalsters in groep B CBC-kampioenschap

Basketbalvrouwen in groep B Caribisch kampioenschap

05/02/2018 17:11 - Terence Oosterwolde

Basketbalvrouwen in groep B CBC-kampioenschap

Bondscoach Earl Sabajo spreekt zijn speelsters toe tijdens een onderbreking. Foto: Terence Oosterwolde  

PARAMARIBO - Suriname heeft de Dominicaanse Republiek, Barbados en Guyana als tegenstanders tijdens het Caribisch basketbalkampioenschap voor vrouwen dat van 17 tot en met 21 juni in Suriname wordt gehouden. In groep A zit titelverdediger de Bahama's met oud-meervoudig kampioen Cuba en Sint Vincent en de Grenadines.

Conrad Issa, ondervoorzitter van de Surinaamse Basketbalassociatie, zegt dat Suriname als gastland zelf mocht bepalen in welke groep het werd ingedeeld. Gekozen werd voor poule B. Dezelfde werkwijze werd op 13 december 2017 gehanteerd toen de loting van het mannentoernooi werd gehouden. De mannen spelen van 24 tot en met 30 juni in de Anthony Nesty Sporthal.

In 2015 werd de Bahama's ongeslagen vrouwenkampioen op de Britse Maagdeneilanden door titelverdediger Jamaica in de finale met 55-51 te verslaan. De plekken drie tot en met acht werden bezet door de Amerikaanse Maagdeneilanden, Barbados, Antigua en Barbuda, Sint Vincent en de Grenadines, Britse Maagdeneilanden en Guyana.

Suriname won in 1988 de seniorentitel voor de eerste en tot nu toe enige keer. Het toernooi heette toen het Caricom-kampioenschap. In dat team speelden onder anderen Lydia Tolud en de zusters Joyce en Sieglien Wiegel. Tolud is er na dertig jaar nog steeds bij en zit in de voorselectie met de dochters van de Wiegels, te weten Morena Leter en Chayenne Schurman.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina