Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Hardleerse Atompai

COMMENTAAR: Hardleerse Atompai

05/02/2018 12:00

COMMENTAAR: Hardleerse Atompai

 

PARAMARIBO - VOORZITTER ATOMPAI VAN de Politie Voetbalvereniging durft veel en gaat wel heel ver. Hij is woensdag wegens wangedrag door het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) gestraft. Na de uitspraak dreigde hij arbiter Mozes Keketi tegenover wie hij zich had misdragen in de wedstrijd tegen Inter Moengotapoe op 19 januari, te zullen klappen, zodra hij hem weer tegenkomt.

Hij zei dit zo te zullen doen dat er geen zichtbaar letsel ontstaat, om geen bewijs achter te laten, teneinde zo aan vervolging te ontkomen. Ook zei hij het stadionverbod naast zich te zullen neerleggen en te willen zien wie het zal aandurven hem uit het stadion te zetten. In ons vorige sportcommentaar hebben wij er al op gewezen dat Atompai in het dagelijks leven politieman is en nota bene secretaris van de politiebond. Zijn gedrag is niet alleen strijdig met wat mag worden verwacht van een sportman, voor zover hij zo genoemd kan worden. Als politieman dient hij tegenover burgers op correcte manier corrigerend op te treden.

Hij had vrijdag een persconferentie willen beleggen en stuurde ook naar de Ware Tijd een uitnodiging, zonder zich te identificeren. Toen een verslaggeefster naar het app-nummer belde bleek dat Atompai verwacht had dat hij bekend zou zijn bij de redactie. Neen dus. Ook tegenover onze journaliste was hij niet bepaald beleefd. Uiteindelijk werd de persconferentie afgeblazen. Het tuchtcollege van de SVB heeft zijn werk gedaan door Atompai te straffen met een stadionverbod van twee maanden en een boete van SRD 300 of een maand extra stadionverbod. Het woord is nu aan de werkgever van Atompai: het ministerie van Justitie en Politie. Hem moet duidelijk worden gemaakt dat zijn herhaald wangedrag gedrag niet geduld zal worden.

In feite heeft hij zich in functie misdragen. Behalve van de werkgever wordt ook van het bestuur van de Politiebond daadkrachtig optreden verwacht tegen het bestuurslid, want wat Atompai gedaan heeft mag niet los gezien worden van zijn functies: politieman en vakbondsleider. Als het bondsbestuur niets doet zou dat uitgelegd kunnen worden als goedkeuring van wangedrag. Alle verantwoordelijke instanties moeten zich inspannen om dit ongeleide projectiel Atompai weer in het gareel te krijgen. Als stok achter de deur om zijn nieuwe dreigement naar de scheidsrechter toe niet in daden om te zetten zou de scheidsrechter weer een klacht kunnen indienen. Er zijn getuigen genoeg om die te ondersteunen. Een eerdere klacht is nog in behandeling.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina