Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diamantindustrie krijgt vastere vorm

Diamantindustrie krijgt vastere vorm

05/02/2018 15:02 - Ivan Cairo

Diamantindustrie krijgt vastere vorm

 

PARAMARIBO - Met de opening vrijdag van een diamantopkoop- en verkoopbedrijf tevens slijperij krijgt diamantindustrie in Suriname vastere vorm. Glomac opende officieel haar bedrijf tevens taxatiekantoor aan de Fajalobistraat in Zorg en Hoop. Het bedrijf specialiseert zich in taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen.

Taxatie van diamanten is een "hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal vijf jaar vereist bij één van de wereldwijde diamond traders", stelt het bedrijf in een persbericht. Glomac begint met één taxateur en twee diamantslijpers die hun specialistische vakopleiding hebben genoten in Israël, België en de Verenigde Staten van Amerika. Deze medewerkers zijn Surinamers of mensen uit de Surinaamse diaspora.

De opening is bijgewoond door vertegenwoordigers van het kabinet van de president, een aantal ministers en zakenrelaties. Handelsminister Ferdinand Welzijn feliciteerde het bedrijf met de "gewaagde stap" om te midden van een economische crisis een voor Suriname volledig nieuwe industrie te beginnen. "We moeten u dankbaar zijn voor uw werk en samenwerking met de regering om deze sector te organiseren", aldus de bewindsman.

Behalve met diamanten zal Glomac ook werken met edelstenen zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland worden gevonden. Klanten kunnen bij het bedrijf terecht om de waarde van hun edelstenen te laten vaststellen of ze aan de onderneming te verkopen. Voorlopig zal niet geëxporteerd kunnen worden omdat Suriname geen lid is van de World Diamond Council. De internationale diamanthandel is zwaar gereguleerd en landen moeten aan strenge voorwaarden voldoen om te kunnen deelnemen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen