Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waterberg: ‘Ik weet niet wie vriend is of vijand’

Waterberg: ‘Ik weet niet wie vriend is of vijand’

05/02/2018 00:03 - Merredith Bruce

Gewezen BEP-voorzitter Celsius Waterberg zegt dat hij "helemaal niet" teleurgesteld is over het verkiezingsresultaat.

Gewezen BEP-voorzitter Celsius Waterberg zegt dat hij "helemaal niet" teleurgesteld is over het verkiezingsresultaat. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Als meer dan 60 procent van de partij mij liever ziet gaan dan komen, waarom zou ik hier nog moeten komen? Ik weet niet wie de vrienden of vijanden zijn en ik heb mijn leven lief. Ik houd mezelf echt niet voor de gek.” Dit zei Celsius Waterberg die het zaterdag bij een bestuursverkiezing als voorzitter moest afleggen tegen Ronny Asabina. De redactie sprak hem in het partijcentrum kort na de verkiezing waarin nauwelijks 36 procent van de stemmen op hem werd uitgebracht.

Hij ziet dit als een vingerwijzing en zei veelbetekenend dat hij het partijcentrum aan de Nieuw Weergevondenweg nu minder zal bezoeken. Waterberg die samen met Rudolf Zeeman de BEP in het parlement vertegenwoordigt, heeft in zijn afscheidstoespraak gezegd dat hij meer in het parlement en thuis te vinden zal zijn.

Waterberg heeft de partij vijf jaar geleid en zegt zich nu "blij, opgelucht en bevrijd" te voelen. De gewezen voorzitter benadrukt tegenover de redactie dat hij zich niet op eigen initiatief heeft gekandideerd. Delen van de partij hebben hem daarvoor benaderd. Hij huldigde het principe van "het voordeel van de twijfel."

Hoewel de gewezen voorzitter zegt dat hij "helemaal niet" teleurgesteld is over het verkiezingsresultaat, wekken zijn uitspraken een andere indruk. Asabina zegt dat hij geen slechte ervaring heeft met Waterberg. "Hij is mijn huisdokter en ik denk dat ik daarmee heel veel heb gezegd. In het traject van samenwerken ga je meningsverschillen en verschil van inzichten hebben."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina