Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OBS onder voorwaarden eens met tariefverhoging

OBS onder voorwaarden akkoord met tariefverhoging

05/02/2018 07:08 - Gilliamo Orban

OBS onder voorwaarden akkoord met tariefverhoging

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) zijn zaterdag akkoord gegaan met de voorlopige tariefverhoging van 25 procent voor hun boot- en bustrajecten. Ze stellen hieraan echter voorwaarden. De transporteurs willen het verhoogde tarief ook over januari en februari ontvangen, en eisen een deel van de verhoging met terugwerkende kracht, omdat de verhoging officieel ergens in 2017 is ingegaan.

Over de juiste ingangsdatum is er onduidelijkheid tussen de bushouders en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). "Wij blijven vasthouden aan de 40 procent verhoging die we zijn overeengekomen met de overheid, maar nemen voorlopig genoegen met 25 procent", zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen tegen de Ware Tijd.

De belangenorganisatie was eerder een verhoging van 40 procent overeengekomen met minister Jerry Miranda van OWT en C. Wegens de slechte economische situatie kan de regering die voorlopig niet toekennen. Ze heeft nu 25 procent aangeboden; mogelijk wordt dit percentage later verhoogd naar de oorspronkelijk afgesproken 40 procent.

De redactie verneemt dat sommige transporteurs het niet eens zijn met het besluit om 25 procent te accepteren. Ze blijven bij hun standpunt, namelijk 40 procent tariefverhoging.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina