Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Smaakvolle Boho fashionshow

Smaakvolle Boho fashionshow

05/02/2018 13:07 - Sharon Singh

Een model showt dansend haar outfit.

Een model showt dansend haar outfit. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Wijde rokken en broeken, maxi-jurken, bloesjes met franjes en unieke designs. "De creaties zijn chic, sexy en ouderwets maar toch hip." Zo reageren bezoekers zaterdag tijdens de modeshow 'Boho in motion' in de Nola Hattermanstraat.

Vintage Unlimited heeft met deze modeshow laten zien dat de oude kleren in de kast een nieuw leven kunnen krijgen, enkel door een beetje creativiteit toe te passen. Met bijpassende sieraden, hoeden en schoenen kunnen deze tweedehandse kledingstukken met gemak voor honderden Surinaamse dollars de deur uit.

Veel van de getoonde creaties komen uit de jaren zeventig. Vooral de vrouwen op middelbare leeftijd herkenden die uit hun tijd. "Die witte kleding komt rechtstreeks uit mijn tijd. De bloesjes met vetersluiting, de modieuze jurk met puntig toelopende onderrand en de jurken met fijn elastiekdraad net onder de borst. Heel mooi", merkt Brigette Gersie op. Naar haar mening is de show ook geslaagd, doordat de modellen 'los' waren. "Op een hippe manier hebben zij de kledingstukken gepresenteerd en ze dansten op de maat en het rappe tempo van de muziek."

Kledingontwerpster Diana Kerpens is erin geslaagd bezoekers te prikkelen om hun eigen kledingcollectie niet in een kast te laten omdat die uit de mode zou zijn. In de geschiedenis van de mode-industrie blijkt trouwens ook dat de trends van vroeger steeds terugkomen. Dit blijkt weer eens bij het introduceren van de Bohemian style zaterdagavond.

"Deze stijl komt uit de hippietijd van Jimmy Hendrix, waarbij de mensen zich geen zorgen maakten als je verscheen in een paarse broek met gele trui", vertelde de ontwerpster eerder in een interview met de krant. Om helemaal in de sfeer van de jaren zeventig te komen werd er ook gepaste muziek uit die tijd afgedraaid.

De Bohemian style is eigenlijk eenvoudig; wijde lange rokken, jurken met striksluiting bij de hals, bloesjes met lange mouwen met ruffles en weer andere die stijlvol gedragen worden met sjaals. Om deze eenvoudige kledingstukken trendy te maken moet je bijpassende halssnoeren, armbanden en chique schoenen aantrekken. Je zit helemaal goed als je ook nog een hoed opzet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina