Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boldewijn: ’uitspraken Waterberg onverstandig’

Boldewijn noemt uitspraken Waterberg ‘onverstandig’

06/02/2018 10:04 - Merredith Bruce

Celsius Waterberg.

Celsius Waterberg. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Als de ex-voorzitter van de BEP en DNA-lid Celsius Waterberg zonder afstemming met de partijleiding in het parlement optreedt, kan dit volgens bestuurskundige August Boldewijn voldoende aanleiding zijn om hem “ter verantwoording te roepen". Waterberg heeft na zijn verlies bij de bestuursverkiezingen van de BEP zaterdag opmerkelijke uitspraken gedaan in de media.

Tegen de Ware Tijd  zei hij dat hij "niets meer" met de partij te maken wil hebben. De politicus heeft maandagmorgen in het programma 'ABC Actueel' gezegd dat hij "niet in partijbelang maar in nationaal en algemeen belang" zitting heeft in het parlement. "Ik hoef als DNA-lid niet te doen wat de BEP zegt. Wat heeft de BEP te maken met DNA-leden?" stelde de ex-voorzitter verder.

Boldewijn wijst erop dat Waterberg een conflict met de partijleiding kan uitlokken als hij bij zijn optreden in het parlement geen afstemming pleegt. Hij legt uit dat het vooral bij zwaarwichtige besluiten die in het college genomen moeten worden noodzakelijk is om af te stemmen. "In het parlement vertegenwoordig je het volk, maar de partij heeft je voorgedragen."

Hoewel de BEP in V7-verband heeft deelgenomen aan de verkiezingen, zegt de bestuurskundige dat er wel mogelijkheid is tot terugroeping. De BEP heeft zich uit deze combinatie teruggetrokken, voordat die is ontbonden. Dit maakt eventuele terugroeping volgens Boldewijn gemakkelijker. Hij zegt dat ook gekeken moet worden naar wat de Wet op Politieke Partijen hierover zegt.

Boldewijn noemt de uitspraken van Waterberg "onverstandig". Zelf denkt hij dat de politicus zich heeft laten leiden door teleurstelling over de uitslag van de bestuursverkiezing. Waterberg kreeg 71 stemmen en zijn tegenstander Ronny Asabina 124. Het zou volgens de bestuurskundige beter zijn geweest als de ex-voorzitter zijn teleurstelling gewoon had toegegeven en zich daarna bij de uitslag had neergelegd. "Dat siert een politicus."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina