Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boze moeder geeft juf 'koekje van eigen deeg'

Boze moeder geeft juf 'koekje van eigen deeg'

06/02/2018 11:02 - Van onze redactie

Boze moeder geeft juf 'koekje van eigen deeg'

 

PARAMARIBO - Een boze moeder die niet kon verkroppen dat haar zoon door een klassejuf van OS Geyersvlijt was geslagen met een aanwijsstok, mishandelde haar met dezelfde stok. De leerkracht had de jongen flink geslagen. Nadat de moeder gehoord had wat er was gebeurd ging ze verhaal halen bij de leerkracht.

Onderdirecteur van Onderwijs Muriël Hoepel bevestigt het voorval. Hoepel zegt dat het schoolterrein tot het speelterrein van leerlingen behoort, maar dat leerkrachten daar hun auto's parkeren, omdat er eerder is ingebroken in wagens die op straat stonden.

Leerkrachten moeten in de pauze surveilleren om te voorkomen dat kinderen heen en weer rennen bij het spelen. Daarbij kunnen ze tegen auto's aankomen, zoals in het geval van de leerling die is mishandeld. Hij bleek te zijn gestruikeld en de juf was er boos om dat het kind tegen haar voertuig was aangekomen.

Maandag heeft de inspectie de school opgeroepen voor verhoor. De rapportage wordt afgewacht om verder te beslissen. Er zijn nog geen maatregelen genomen tegen de leerkracht. In elk geval is bij het onderzoek al de mishandeling door de leerkracht en de vergelding door de moeder komen vast te staan.

De ouder heeft aangifte gedaan van mishandeling bij de politie. Bij het geval dat zich vorige week heeft voorgedaan ging het overigens om twee jongens die tegen de auto van de juffrouw waren aangekomen. De moeder van een van de jongens is verhaal gaan halen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen