Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Guyana krijgt ondergrondse goudmijn

Guyana krijgt ondergrondse goudmijn

06/02/2018 06:05 - Ivan Cairo

Guyana krijgt ondergrondse goudmijn

Foto: inewsguyana  

PARAMARIBO - De in Toronto, Canada, gevestigde Guyana Goldfields heeft plannen om in Guyana een ondergrondse goudmijn aan te leggen. De constructie zal ongeveer 120 miljoen US dollar kosten, zei directeur Scott Caldwell zondag tijdens een persconferentie in Georgetown. Mochten de plannen doorgaan, dan wordt dit de eerste ondergrondse goudmijn in het land.

"We willen de belangrijkste ondergrondse gouddelver worden in Guyana en Zuid-Amerika", zei de directeur. De onderneming wil dit plan binnen vier jaar realiseren. Er zullen vier studies van elk één miljoen US dollar worden gedaan naar de hydrologie, het gesteente en de grond. Caldwell zei dat nu al is vastgesteld dat er geen water uit de nabijgelegen Cuyunirivier doorsijpelt naar het gebied waar de mijn geconstrueerd zal worden.

Hij deelde verder mee dat een haalbaarheidsstudie over ondergrondse mijnbouw die nu wordt gedaan eind deze maand gereed zal zijn. Guyana Goldfields wil met de ondergrondse operatie 150 permanente arbeidsplaatsen creëren. De ondergrondse mijn zal minstens twee miljoen ounces moeten opleveren. De medewerkers zullen een speciale training krijgen om in ondergrondse mijnen te opereren. Volgens directeur Caldwell zal met de nieuwe mijn minder verstoring van het milieu aan de oppervlakte plaatsvinden.

De huidige Aurora goudmijn van het Canadese bedrijf produceerde het afgelopen jaar 160.000 ounces goud, met een opbrengst van ongeveer tweehonderd miljoen US dollar. Op de persconferentie kwam ook naar voren dat al in 2012 duidelijk werd dat op termijn ondergrondse operaties zouden moeten worden uitgevoerd.

Volgens Caldwell is het nu de juiste tijd om dit te doen omdat, gelet op de hogere goudprijs, de productiekosten lager zullen uitvallen. "De prijzen van goud zijn beter en we zien nu een mogelijkheid om dat te doen." Het bedrijf is bezig exploraties op verschillende andere plekken te verrichten op zoek naar meer reserves.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina