Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Koeman nieuwe bondscoach Oranje

Koeman nieuwe bondscoach Oranje

06/02/2018 19:21

Ronald Koeman

Ronald Koeman Foto: EPA  

AMSTERDAM - De KNVB heeft dinsdag bevestigd dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach is van het Nederlands elftal. De oud-international heeft een contract tot en met het WK van 2022 in Qatar getekend. De voormalig trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV werd dinsdagmiddag gepresenteerd als de opvolger van Dick Advocaat.

Koeman zat zonder werk sinds hij eind oktober ontslagen werd bij de Engelse club Everton. De 54-jarige trainer bevestigde vorige week al dat hij in gesprek was met de KNVB."Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik ooit bondscoach wilde worden. Ik ben blij en vind het een absolute uitdaging om de komende jaren coach van het Nederlands elftal te zijn", aldus Koeman.

Hoewel Oranje zich niet plaatste voor de laatste twee eindtoernooien, ziet Koeman voldoende perspectief. "Ik vind wel dat we een aantal dingen anders moeten doen. Alles bij elkaar zie ik daar een enorme uitdaging in. Ik vind dat Nederland altijd op een eindtoernooi aanwezig hoort te zijn." Koeman zit in maart voor de eerste keer op de bank bij oefenwedstrijden van het Nederlands elftal, op 23 maart tegen Engeland en op 26 maart tegen Portugal. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina