Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederlandse politie heropent moordonderzoek

Nederlandse politie heropent onderzoek naar moord op Surinamer

06/02/2018 00:04

De moord op John Wijngaarde in 2003 is nooit opgelost. De Nederlandse politie heeft het onderzoek nu heropend.

De moord op John Wijngaarde in 2003 is nooit opgelost. De Nederlandse politie heeft het onderzoek nu heropend.   Foto: Politie Nederland  

TERNEUZEN - De Nederlandse politie heeft eind vorig jaar nieuwe aanwijzingen gekregen over de moord op de Surinamer John Wijngaarde, vijftien jaar geleden in Terneuzen. Justitie heropent het onderzoek en vraagt mensen met meer informatie om contact op te nemen.

De 56-jarige man - met de bijnaam 'Zwarte John' - werd op 16 mei 2003 dood aangetroffen in een loods, enkele weken na te zijn vermoord. Het lichaam lag onder een vloerkleed en planken en verkeerde in verregaande staat van ontbinding. Het lag tussen vuilnis, injectienaalden en uitwerpselen.

Wijngaarde had geen vaste woonplaats, maar verbleef al jaren in Terneuzen. Hij hield zich op in kringen van daklozen en drugsgebruikers en was voorzitter van de Stichting Steunfonds Drugsverslaafden en Daklozen in die plaats. Eind juni 2003 hield de politie een man en vrouw aan, maar moest hen al na enkele dagen wegens gebrek aan bewijs vrijlaten.

In maart 2004 arresteerde de politie een man (36) uit Sas van Gent en een 21-jarige man uit Terneuzen. Zij werden in januari 2005 door het Haagse Gerechtshof vrijgesproken van doodslag, wegens onvoldoende bewijs.

De politie kreeg eind vorig jaar nieuwe informatie over de zaak binnen, waarna het onderzoek is heropend. De hoofdofficier van justitie loofde in 2003 een beloning uit van twintigduizend euro voor de gouden tip. Deze beloning is nog steeds van kracht. De politie hoopt dat mensen met informatie alsnog contact opnemen. BN/De Stem

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina