Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie Latour renoveert met eigen middelen

Politie Latour renoveert met eigen middelen

06/02/2018 05:08 - Naomi Hoever

Politiebureau Latour.

Politiebureau Latour. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “Ik hoop dat wij als politiebureau trendsetter zijn”, zegt ressortcommandant Sjaam Debitewarie van station Latour. Met eigen middelen hebben de 36 burger- en politiemedewerkers het politiebureau zelf gerenoveerd.

De medewerkers zijn vaak nagebleven om de werkzaamheden te verrichten. Omdat de overheidsmiddelen niet toereikend zijn heeft het personeel de overheid een handje geholpen. Het is de bedoeling om de werkzaamheden, die in de tweede week van januari zijn begonnen, volgende week af te ronden. Het burger- en politiepersoneel heeft gewerkt met restmateriaal dat het thuis had liggen.

De wachtruimte en de verhoorkamers zijn vergroot, er zijn een badkamer en toilet bijgebouwd door de keuken opnieuw in te delen, de drie airco's zijn gerepareerd en de gangen en wachtruimte zijn geschilderd. De verlichting is verbeterd, de ruiten van de kamers zijn beplakt en de ruimtes zijn voorzien van duidelijke nummering.

Het cellenhuis heeft nu ook een ruimte waar moeilijk handelbare personen onder toezicht worden geplaatst. Tot voor kort moesten zij worden ondergebracht in een cel met andere arrestanten. Ook hebben de medewerkers elk voor SRD 50 gezorgd als bijdrage aan de aanschaf van lockers. Het station is opgezet onder toenmalig minister van Justitie en Politie Chandrikapersad Santokhi met geld uit Nederland.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina